02 December 2019

Airbus gaat naar herbruikbare verpakkingen met Gefco

Sinds januari 2019 heeft Airbus GEFCO gekozen als logistieke partner om zijn wegwerpverpakkingen te vervangen door herbruikbare en opvouwbare verpakkingen. Een manier om milieuvriendelijker en tegelijkertijd efficiënter te zijn.

Airbus gaat naar herbruikbare verpakkingen met Gefco

Herbruikbare verpakkingen vervoeren momenteel enkel Airbus-reserveonderdelen van haar Europese leveranciers naar tien van haar assemblagefabrieken in Frankrijk. Binnenkort is het echter aan alle Europese vestigingen en leveranciers van Airbus om herbruikbare verpakkingen te gebruiken. De bakken en containers zijn niet enkel herbruikbaar maar ook opvouwbaar waardoor de laadsnelheid van vrachtwagens geoptimaliseerd wordt en waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn.

In totaal zijn er zes verpakkingscentra van GEFCO die instaan voor de bestellingen, inzameling, het laden en transport van de herbruikbare verpakkingen. GEFCO biedt de Airbus-teams ook opleidingen over het verpakkingsbeheer en het gebruik van het NETBOX-informatiesysteem. Deze maakt het mogelijk om de positie van de containers en de staat van stromen in real-time op te volgen waardoor het logistieke beheer van de reserveonderdelen verbeterd wordt.

Alle vacatures bij Gefco Benelux

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV