16 June 2020

Behoud van werkgelegenheid op korte termijn in de transport en logistieke sector

De werkgelegenheidsbarometer uitgevoerd door ManpowerGroup voorspelt op korte termijn het behoud van werkgelegenheid in de transport- en logistieke sector. Vrij positief nieuws ondanks de gezondheidscrisis die de wereld heeft geschokt.

Behoud van werkgelegenheid op korte termijn in de transport en logistieke sector

De barometer van ManpowerGroup toont aan dat slechts 16% van de Belgische werkgevers in deze sector van plan is om hun personeelsbestand eind september 2020 uit te breiden, terwijl hetzelfde percentage werkgevers van plan is ze te verminderen. 44% voorziet geen verandering en 24% blijft onbeslist. De netto werkgelegenheidsprognose (na correctie van de seizoensvariaties), inclusief het percentage van werkgevers die aanwervingen voorzien en het percentage van zij die ontslagen voorzien, is +1%. Een afname van 10 punten in vergelijking met het vorige kwartaal en een afname van 8 punten ten opzichte van het 3de kwartaal van 2019. Dit is het laagste niveau sinds 2003. Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup Belux: “Ondanks alles zijn werkgevers uit de sector van plan om de werkgelegenheid het komende kwartaal op vrijwel hetzelfde niveau te houden. (…). De impact van deze gezondheidscrisis voor de werkgelegenheid zal afhangen van het herstel van de economische activiteiten en het behoud of de uitvoering van nieuwe maatregelen ter ondersteuning van bedrijven.”

Merk ook op dat 72% van de door ManpowerGroup ondervraagde werkgevers (alle sectoren samen) een terugkeer naar een normale situatie op vlak van aanwervingen binnen de 12 maanden verwacht.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV