12 August 2019

Colruyt Group pleit voor hernieuwbare energie

In een tijd waar de opwerking van de aarde onze samenleving bedreigt, worden grote projecten opgezet om de toekomst van de toekomstige generaties te waarborgen. Ook Colruyt Group wenst hier een stem in te zijn met het accent op hernieuwbare energiebronnen.

Colruyt Group pleit voor hernieuwbare energie

Om precies te zijn is het via Parkwind, een bedrijf gericht op offshore windenergie in België waarvan Colruyt Group een van de aandeelhouders is, dat het bijdraagt aan de productie van groene energie. Meer recentelijk promoot Colruyt Group, via de coöperatieve vennootschap North Sea Wind, hernieuwbare energie. Tot 21 september biedt North Sea Wind het grote publiek de mogelijkheid om indirect te investeren in Belgische offshore windparken, onder de vorm van aandelen en met als doel 20 miljoen euro te verzamelen. De investeringen kunnen gaan van 250 tot 1.250 euro per persoon. Van deze 20 miljoen wordt 5 miljoen gereserveerd voor Parkwind medewerkers en haar aandeelhouders: Colruyt Group, Korys Investments (eigendom van de familie Colruyt), PMV en hun dochterondernemingen.

Eenmaal de datum verstreken is, kan North Sea Wind een lening verstrekken aan Parkwind. De lening zal geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van Belgische offshore windparken. Parkwind zal een variërende rentevoet tussen 5,5% en 6,5% betalen en degenen die aandelen in North Sea Wind hebben gekocht om deze lening te financieren, kunnen de komende 7 jaar (de tijd dat de investering duurt) een bruto jaarrendement van 4,24% op hun aandeel verwachten (de structurele kosten worden in mindering gebracht). De opbrengst is niet gegarandeerd, elke investering is namelijk nooit zonder risico.

Via een dochteronderneming, Parkwind, en hand in hand met de coöperatie North Sea Wind en het grote publiek, wil Colruyt Group ingrijpen in deze ecologische uitdaging die ons allen aangaat, van de grootste tot de kleinste.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV