27.05.2019

De Europese markt vertraagt niet

De trend die al in België was opgemerkt, blijkt zich nu ook op de rest van het continent te bevestigen: de verkoop van vrachtwagens in Europa blijft stijgen. De dalende transportbehoefte wordt hiermee dus enigszins tegengesproken.

De Europese markt vertraagt niet

Tijdens de eerste vier maanden van het jaar werden 6,1% meer trucks ingeschreven in vergelijking met diezelfde periode in 2018. Het gaat hierbij om 136.575 voertuigen. Alle grote markten behalve Spanje en Italië vertonen een groei, net zoals de Belgische markt. Bij de lichte bedrijfsvoertuigen is de trend gelijkaardig, daar zien we een toename van 5,9% in vier maanden.

Recentste nieuws

16.09

Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

Lineas zal de capaciteit van haar treinen verdubbelen van en naar de haven van Antwerpen. Het doel is om het wegverkeer (een beetje) terug te dringen vanaf het begin van de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Lees meer

09.09

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

Wat is logistiek? Nadat volgens Hanne tal van cursussen er nog steeds niet in geslaagd waren een simpel antwoord hierop te geven, kwam een observatie van een klasgenoot als een openbaring.

Lees meer

27.08

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV