27 January 2020

DHL Express distributiecentrum in Roeselare nu al operationeel

Amper acht maanden na de eerste spadesteek is het nieuwe DHL Express-distributiecentrum in Roeselare operationeel. Het verdeelcentrum vervangt dat in Nazareth. De nieuwe faciliteiten behoren tot de milieuvriendelijkste van het koerierbedrijf.

DHL Express distributiecentrum in Roeselare nu al operationeel

Het nieuwe distributiecentrum, dat in opdracht van DHL werd opgetrokken op de industriezone Roeselare Beveren door projectontwikkelaar Global Estate Group , vertegenwoordigt een investering van 13 miljoen euro. Het gebouw van 2.800 m² wordt voor 15 jaar aan DHL Express verhuurd.

DHL Express concentreerde zo’n tien jaar geleden de activiteiten voor West- en Oost-Vlaanderen in Nazareth, maar inmiddels zij ze zo gegroeid, dat de installaties er ontoereikend werden. Het nieuwe centrum kan tot 3.000 pakjes per uur verwerken. Van hieruit vetrekken 60 verdeelroutes in West-Vlaanderen. Twee keer per dag leveren vrachtwagens aan zes loskades de geconsolideerde inboundstromen aan. Vandaag werken er ongeveer 40 mensen, maar dat aantal wordt naar verwachting uitgebreid naar 75.

Het verdeelcentrum is voorzien van twee ‘vingers’ waar aan weerszijden telkens 15 bestelwagens kunnen laden. Tot 60 bestelwagens kunnen dus op hetzelfde ogenblik bediend worden.

Het nieuwe centrum heeft het hoogste veiligheidsniveau op het vlak van bewaking. Binnenin alleen al hangen 85 camera’s. Het is de intentie om het CO-neutraal te krijgen. Als het kan zullen op termijn ook in Roeselare Cubicycles – elektrische fietsen die een container tot 25 kg kunnen vervoeren – worden ingezet.

Alle vacatures bij DHL

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV