07 November 2022

DHL kiest voor duurzame scheepsdiesel: 180.000 ton CO² bespaard

DHL Global Forwarding, de DHL-afdeling voor maritiem transport en luchtvracht, switcht naar duurzame scheepsdiesel voor het zeevrachtvervoer. De aankoop van zo’n 60 miljoen liter duurzame brandstof moet een CO²-reductie mogelijk maken van liefst 180.000 ton tussen vandaag en 2024.

DHL kiest voor duurzame scheepsdiesel: 180.000 ton CO² bespaard

DHL werkt voor deze switch samen met de Nederlandse NGO Goodshipping. Zestig miljoen is de hoeveelheid die tien containerschepen verbruiken op hun reis van Azië naar Europa. Via het principe van ‘insetting’ worden de schepen voorzien van biobrandstoffen, waarvan de milieu-impact lagt ligt dan die van klassieke scheepsbrandstof.

DHL Global Forwarding en GoodShipping lanceren ook een nieuw kader om emissiereducties van duurzame brandstoffen toe te wijzen aan specifieke klanten. Dat doen ze door de ‘boekhouding’ van de milieukenmerken van de brandstoffen los te koppelen van hun fysieke stroom naar een algemene industrienorm. Op die manier kunnen klanten bijdragen tot en rapporteren over emissiereducties in hun vervoerswaardeketen, ook al is de reductie niet fysiek gekoppeld aan hun specifieke vervoersactiviteit.

Alle vacatures bij DHL Global Forwarding

Alle vacatures bij DHL Parcel

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV