04 July 2022

DHL Parcel partner TL HUB Business Game 2022

DHL Parcel, de pakket- en palletdivisie van logistiekgigant DHL, is gastheer voor de nieuwe editie van de TL Hub Business Game. Een uitgelezen gelegenheid voor het bedrijf én de jonge afgestudeerden uit de opleidingen logistiek om elkaar van nabij te leren kennen.

DHL Parcel partner TL HUB Business Game 2022

Karel Mertens (HR) en Frank Van Hille (Country Manager DHL Parcel)

HR-directeur Karel Mertens ziet het als volgt: “Om de continuïteit van de onderneming te vrijwaren en dus moeten wij de voeling houden met nieuwe generaties van medewerkers die carrière willen maken in de sectoren van transport en logistiek. Deze business game is daartoe een mooie opportuniteit”, zegt HR-directeur Karel Mertens.

Country Manager DHL Parcel België, Frank Van Hille, treedt hem bij: “Ik ben benieuwd welke profielen op deze oproep zullen reageren, en voor welke functies ze dat zullen doen. Zelf ben ik dertig jaar geleden begonnen als chauffeur, maar wel met de ambitie om door te groeien. Ik ben er me sterk van bewust dat we de mensen die ons op termijn moeten vervangen, nu al aan boord moeten halen. En we hebben nood aan mensen die de zaken bekijken vanuit een ander perspectief.”

DHL Parcel Belgium kiest er resoluut voor om te investeren in zijn eigen mensen. “Bij DHL Parcel Belgium kan je zowat alle mogelijke opleidingen volgen”, zegt Karel Mertens. “De multifunctionele kennis die de medewerker zo vergaart, komt ook het bedrijf ten goede. Er treedt een generatie toe tot de arbeidsmarkt die méér kan dan 35 jaar lang dezelfde routineklus.” Een enorm diverse generatie, bovendien. Maar daar hebben ze bij DHL Parcel Belgium al ervaring mee. Het bedrijf heeft meer dan 25 verschillende nationaliteiten in dienst.

Karel en Frank beseffen dat de logistiek grote moeite heeft om zich als sector aantrekkelijk te presenteren voor jongeren. “We zoeken constant mensen. We kunnen zo tig chauffeurs in dienst nemen. We zoeken nu een instroom om te anticiperen op de uitstroom van de babyboomers. Die willen we vervangen door een aantal mensen die ambitie hebben om door te groeien binnen het bedrijf.”

Intussen wordt volop gesleuteld aan de opbouw van de cases voor de Business Game. Een ding staat al zeker vast: DHL kijkt uit naar jouw inschrijving!

Over de TL Hub Business Game

De TL Hub Business Game is een jaarlijkse wedstrijd tussen studenten (bachelor en master) aan Hogescholen/Universiteiten waar een logistieke, transport of supply chain opleiding wordt aangeboden.

De case wordt voorzien door een partner van TL Hub, die geconfronteerd wordt met een concreet of potentieel transport-, supply chain of logistiek probleem. Deze partner zal elk jaar wijzigen.

Indien u wenst deel te nemen aan de Business Game, als bedrijf of als school, kunt u ons contacteren via e-mail: [email protected]

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV