20 March 2020

Digitale rekrutering : een job vinden ondanks COVID-19

Het COVID-19 virus heeft zijn impact op de rekruteringswereld. Vele vacatures staan on hold of bedrijven beslissen om aanwervingen uit te stellen. Er zijn echter sectoren die nu een zeer drukke periode ervaren. Denk maar aan transportbedrijven of distributiecentra die instaan voor de bevoorrading van onze winkels. Hoe kunnen zij nu het best bijkomende krachten aanwerven?

Digitale rekrutering : een job vinden ondanks COVID-19

Digitaal aanwerven kan hiervoor een oplossing bieden. Via TL Hub, het Belgisch jobplatform voor vacatures in logistiek, transport & warehousing, kunt u uw vacatures online kenbaar maken binnen de geschikte doelgroep! 

Een sollicitant: wat nu?

Vele bedrijven moeten vandaag hun werknemers van thuis laten werken. Via e-meetings kunnen collega’s met elkaar in contact blijven. Dit kan dus ook voor sollicitatiegesprekken gebruikt worden. Enkele tips voor recruiters en kandidaten:

1. Kies een geschikte tool voor het sollicitatiegesprek

Voorbeelden van geschikte tools zijn: Zoom, Google Hangouts Meet of Microsoft Teams

2. Zorg voor een stabiele internetverbinding

Een storing tijdens het gesprek kan zeer vervelend zijn. Gebruik bij voorkeur een verbinding via kabel. Kiest u toch voor Wifi of 4G, sluit dan zoveel mogelijk andere apps en vermijd dat huisgenoten op het netwerk zitten. Test dit op voorhand.

3. Kies voor een stille ruimte met een goede belichting

Het is handig om ongestoord je gesprek te kunnen voeren. Kies daarom voor een rustige/stille ruimte en breng je huisgenoten op de hoogte van je gesprek en de duur hiervan. Zorg er eveneens voor dat je zeker niet met je rug naar een raam zit. Hierdoor zal er te veel lichtinval zijn en lijkt het alsof je in het donker zit.

4. Zorg voor een goede positie van uw camera en test de video-/audiofunctie op voorhand

Positioneer je camera, indien mogelijk, op ooghoogte. Zit kort genoeg aan je bureau zodat je gezicht en je bovenlichaam het centrum van het scherm vormen. Test vooraleer je start met het gesprek de video-/audiofunctie. Niets zo vervelend dan bij de start van het gesprek te sukkelen met technologische problemen.

5. Kleed je alsof je in een fysiek sollicitatiegesprek zit

Ook tijdens een videogesprek is het uiteraard de bedoeling om een goede eerste indruk na te laten. Zorg er dus voor dat je netjes gekleed bent en je de pyjama tijdig uittrekt.

Good luck !

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV