18 January 2021

Eerste CO2-neutrale logistieke gebouw van België geopend door Eutraco

Vandaag vond in MG Park De Hulst in Willebroek de officiële opening plaats van het nieuwe distributiecentrum van Eutraco, het eerste CO2-neutrale logistieke gebouw in ons land. Vlaams Minister-President Jan Jambon, Eutraco-CEO Serge Gregoir, MG Real Estate-CEO Ignace Tytgat en Willebroeks burgemeester Eddy Bevers knipten het lint door.

Eerste CO2-neutrale logistieke gebouw van België geopend door Eutraco

Het 40.000 m² grote distributiecentrum van Eutraco is om verschillende redenen ecologisch te noemen. Enerzijds is er de ligging aan het Kanaal Brussel-Schelde die een multimodale aanpak mogelijk maakt, maar anderzijds natuurlijk vooral dankzij de CO2-neutrale ontwerp met zonnepanelen op het dak die onder andere stroom leveren voor de verwarming met warmtepompen. Eutraco werkt trouwens mee aan een project dat de haalbaarheid onderzoekt om de resterende capaciteit van de zonnepanelen op het dak in te zetten voor de productie van groen waterstofgas dat gebruikt kan worden voor heftrucks en industriële toepassingen.

MG Real Estate stampte het gebouw in iets meer dan 5 maanden uit de grond. Eutraco tekende op risico, maar heeft bij de opening al genoeg klanten gevonden om break-even te draaien. Dat toont volgens Serge Gregoir aan dat het duurzame aspect een pluspunt is voor klanten. Tegen september 2021 wordt er trouwens nog 20.000 m² bijgebouwd, wat het totaal voor Eutraco in MG Park De Hulst op 60.000 m² brengt. MG Real Estate startte in 2008 met de ontwikkeling van de site die tot de meest ecologische van ons land behoort, en waar ondertussen 1.500 mensen te werk gesteld worden.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV