24 April 2018

GEFCO Benelux daagt meer dan 400 studenten uit voor de TL Hub Business Game

GEFCO Benelux daagt meer dan 400 studenten uit voor de TL Hub Business Game

Ook dit jaar zullen meer dan 400 Belgische studenten, die een bachelor of master opleiding in transport, logistiek of supply chain volgen, ondergedompeld worden in de logistieke wereld en strijden om de TL Hub Business Game 2018.

Voor het 4de opeenvolgende jaar organiseert TL Hub, de jobsite gespecialiseerd in logistieke en supply chain vacatures in België, zijn Business Game.

Het doel van de Business Game is het confronteren van de studenten met de spannende realiteit van deze beroepen. Maar ook om de sector, die vaak een slecht imago draagt, in een positief daglicht te plaatsen. Daarnaast is er ook een tekort aan werknemers in de logistieke sector, vooral aan Vlaamse kant, terwijl de Benelux een sleutelpunt is voor de logistiek in Antwerpen (Haven van Antwerpen en Rotterdam, luchthaven van Zaventem en Schiphol en de nabijheid van Brussel, Antwerpen en Amsterdam). Het is dus belangrijk om de vooroordelen te doorbreken voor de toekomstige werknemers van de sector.

De case brengt de studenten in aanraking met een concrete (potentiële) probleemstelling van een bedrijf uit de sector. Na Coca-Cola European Partners (2015), H.Essers (2016) en Decathlon (2017), is het dit jaar de beurt aan Gefco Beneluxx om de studenten uit te dagen met een case.

Deze editie zal het transport “Overland” (goederenvervoer) van volumineuze producten (quads en sneeuwscooters) en reserveonderdelen behandelen.

Gefco Benelux, een Frans bedrijf, is de nummer 1 op Europees niveau voor de logistiek van afgewerkte voertuigen. Het bedrijf telt 45 filialen op 5 continenten en vertegenwoordigt een omzet van €4.2 miljard (2016). In 2016 heeft Gefco 5 miljoen voertuigen verdeeld over 300 bestemmingen wereldwijd.

TL Hub Business Game, hoe werk het?

De TL Hub Business Game wordt éénmaal per jaar georganiseerd. De deelnemende scholen ontvangen ieder dezelfde gegevens en delen deze met de studenten die hier in groep aan werken. Iedere schoolt dient hun twee beste papers in bij TL Hub voor een eerste screening. Slechts 5 groepen worden geselecteerd om deel te nemen aan de finale waar zij hun paper/oplossing voorstellen en verdedigen voor een jury bestaande uit logistieke experten (journalisten, TL Hub, managers en HR-medewerkers van het deelnemende bedrijf).

Iedere laureaat ontvangt een certificaat van deelname. De winnende groep ontvangt een officieel certificaat en een artikel in de gespecialiseerde pers.

Voor persgerelateerde vragen of vragen in verband met deelname (scholen) kunt u contact opnemen met het team van TL Hub via [email protected].

Palmares:

2015: VUB (Brussel): Jos Gonzalez Fernandez, Elodie Marchand, Kevin van Ravenswaaij

2016: HELHa (Henegauwen): F. Beghain, C. Bienfait, T. Goffioul, F. Leturcq & Z. Taheri

2017: Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen): Janssens Z., Audulai A. en Van de Wiele A.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV