01 September 2021

Haven van Brussel verwacht een succesvol jaar

De Haven van Brussel kent een dynamische heropleving nu de coronamaatregelen stilaan opgeheven worden. Zo kent de globale goederentrafiek in de Brusselse Haven in het eerste semenster van dit jaar een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en + 7% in vergelijking met 2019.

Haven van Brussel verwacht een succesvol jaar

Vooral de trafiek van goederen die in Brussel geleverd worden, stijgt: +13% tot 2.720.189 ton. Daarmee komt het volume bijna terug op hetzelfde niveau als tijdens de eerste 6 maanden van een ‘normaal’ 2019. De transittrafiek gaat er met 5% op vooruit tot 926.951 ton, een stijging met 38% ten opzichte van 2019.  Een dip in de transittrafiek in juni is te wijten aan de sluiting van 2 weken van het Hellend vlak van Ronquières.

De bouwmaterialensector, nog steeds de kampioen van de overgeslagen goederen in de Haven van Brussel, heeft zich goed hersteld met een stijging van 15% ten opzichte van het eerste semester van 2020. 75% van deze stijging is toe te schrijven aan de invoer van zand. Ook de containers doen het goed. De stevige vooruitgang van ertsen en metaalschroot (+ 91%) tot 31.303 ton toont volgens de Haven het belang van de recyclageactiviteiten in de Haven van Brussel met de uitvoer van afval en metaalschroot.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV