09.09.2019

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

Wat is logistiek? Nadat volgens Hanne tal van cursussen er nog steeds niet in geslaagd waren een simpel antwoord hierop te geven, kwam een observatie van een klasgenoot als een openbaring.

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

“Hij vertelde hoe hij naar een pot choco op zijn ontbijttafel staarde en zich begon af te vragen hoe het daar terecht was gekomen. Als je alle stappen achterhaalt, realiseer je je dat het antwoord eenvoudig (en toch complex) is: het is logistiek.” Geïntrigeerd door de logistieke activiteiten achter een banale pot choco, groeide de interesse van Hanne voor de sector. Vandaag stuurt ze een deel van de logistieke activiteiten aan binnen Kuehne + Nagel als Supervisor Warehouse. Een positie waarin ze het belang van teamwerk en vertrouwen ontdekte.

De tientallen pickers en packers die ijverig in de weer zijn, in combinatie met de voorbijzoemende reachers en vorkheftrucks, doen het magazijn net denken aan een bijenkorf. Maar dan zonder koningin, want iedereen steekt een handje bij. Ook de Supervisors die al deze operaties aansturen hebben drukke schema's. “We werken allemaal aan hetzelfde doel: de volumes van onze klanten verwerken vóór de deadline. Zo simpel is het: aan het einde van de dag moeten de inbound producten in de rekken staan en de outbound producten moeten in de vrachtwagens worden gestapeld. Maar daar zit natuurlijk veel meer achter dan je op het eerste gezicht zou denken”, zegt Hanne.

Achter deze acties zit een weldoordacht Warehouse Management Systeem, werkschema's, gestandaardiseerde processen, 5S-procedures en continue verbeteringsprojecten. Maar vooral ook veel mensen die de producten van onze klanten picken, op pallets stapelen volgens de bestellingen van de klant, ze inpakken en klaar zetten om te verzenden. “We zijn met 3 supervisors die al deze mensen aansturen voor de operaties van één specifieke klant die batterijen produceert. Vanuit dit magazijn verzenden we deze producten naar heel de wereld. Dat is veel werk, maar gelukkig kunnen we vertrouwen op onze Foremen die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het leiden van hun teams van magazijnmedewerkers."

Door de enorme omvang van de teams in het magazijn heeft Hanne een waardevolle les geleerd: het belang van vertrouwen. “Vóór mijn rol als supervisor was ik teamleader planning, wat betekent dat ik verantwoordelijk was voor het plannen van het werk van de mensen hier in het magazijn en als klantcontact diende. In die functie had ik de neiging om het grootste deel van het werk zelf op me te nemen. Taken delegeren vond ik moeilijk. Nu heb ik geen keus: het magazijnwerk is geen eenmansoperatie. Je MOET op je foremen en magazijnmedewerkers vertrouwen om al het werk gedaan te krijgen.” Inmiddels heeft Hanne de teamgeest volledig omarmd en heeft ze alle vertrouwen in haar collega’s om het van haar over te nemen waar en wanneer dat nodig is.

Volgens Hanne is haar overstap naar een operationele omgeving een welkome verandering geweest. “Operations houdt veel meer coaching in: je praat met je mensen, motiveert ze en probeert ze naar het volgende niveau te tillen. Ik miste dat in mijn vorige functie.” Terwijl ze in haar nieuwe rol geleerd heeft om haar team te vertrouwen, was het het vertrouwen van haar eigen management in Hanne dat geleid heeft tot de nieuwe carrièrestap. “Vanaf het begin had ik aan het management aangegeven dat ik naar operaties wilde gaan. Ik ben dankbaar dat ze aan mij dachten toen ze een nieuwe Supervisor nodig hadden.” Zo zie je maar hoe belangrijk teamwerk en vertrouwen is in een logistieke omgeving. Heb jij ooit nagedacht over alle mensen die ervoor zorgen dat jij een pot choco (of iets anders) op je tafel kan hebben staan?  

Word Warehouse Supervisor bij Kuehne+Nagel: Ontdek de vacature HIER.

Recentste nieuws

16.09

Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

Lineas zal de capaciteit van haar treinen verdubbelen van en naar de haven van Antwerpen. Het doel is om het wegverkeer (een beetje) terug te dringen vanaf het begin van de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Lees meer

09.09

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

Wat is logistiek? Nadat volgens Hanne tal van cursussen er nog steeds niet in geslaagd waren een simpel antwoord hierop te geven, kwam een observatie van een klasgenoot als een openbaring.

Lees meer

27.08

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV