19 November 2019

Maersk zal een nieuw batterijsysteem testen voor de verbetering van de energieproductie

Een 600 kWh gecontaineriseerd scheepsaccu-systeem wordt geïnstalleerd aan boord van de Maersk Cape Town, het containerschip dat Oost-Azië en West-Afrika verbindt, en zal in december getest worden. Het doel is om de prestaties en de betrouwbaarheid van de schepen te verbeteren en tegelijkertijd hun CO2-uitstoot te verminderen.

Maersk zal een nieuw batterijsysteem testen voor de verbetering van de energieproductie

Als de opgewekte elektriciteit het schip niet zelf kan voortstuwen, zal het onder andere gebruikt worden om de elektrische apparaten van het schip te voeden en om de hulpgeneratoren op een optimale belasting te houden om zo te vermijden dat deze werken wanneer het niet nodig is. Bovendien heeft de Maersk Cape Town een warmteterugwinningssysteem dat gebruikt zal worden voor het opladen van de batterijen. Dergelijke ontwikkelingen maken deel uit van het project van Maersk om, in overeenstemming met de plannen van de Europese Unie, tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Het batterijsysteem, vervaardigd in Denemarken door het bedrijf Trident Maritime Systems, wordt binnenkort getransporteerd naar Singapore om daar aan boord te gaan van de Maersk Cape Town.

Alle vacatures bij Maersk

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV