27 August 2019

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

Maersk zag een sterke vraag naar zijn supply chain dienst met als resultaten: een stijging met 3% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar van de inkomsten uit zeevracht. Daarnaast bijna 13% stijging van de terminal inkomsten, maar ook een lichte daling (minder dan 1%) van de inkomsten uit logistiek.

De handelsoorlog stelt de experts echter niet gerust: indien Trump, zoals hij heeft beloofd, hogere douanetarieven zal hanteren voor producten van en naar China, zoals kleding of elektronica, kan dit een enorme klap voor de handel zijn. Een daling van 1% van de globale handelsgroei wordt verwacht. Het IMF verwacht echter een hoger percentage indien de handelsoorlog verergert.

Met de huidig toegepaste douanetarieven is de invoer vanuit China reeds gedaald, maar de oplossing werd elders gevonden: in Vietnam, Thailand, India en zelfs Mexico. De vraag naar zeevervoer is zoals we hebben kunnen zien niet afgenomen.

Maersk langs zijn kant test scrubbers en blijft zijn schepen moderniseren. Het Deense bedrijf tekent ook contracten voor de aanvoer van zwavelarme brandstof. Dit zal niet zonder gevolgen zijn voor de resultaten van het tweede kwartaal, maar het bedrijf is voorbereid op de komende maanden.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV