21 September 2020

Rhenus Terminal Brussels daagt studenten Logistiek Management uit in 6de editie van TL Hub Business Game

De Rhenus Group is met haar 33.000 werknemers en 750 eigen vestigingen een logistieke wereldspeler van formaat. De oorsprong van deze Duitse familiale groep gaat terug tot 1912. Intussen gegroeid tot een gespecialiseerd dienstverlener met jaaromzet van meer dan 5.5 miljard euro.

Rhenus Terminal Brussels daagt studenten Logistiek Management uit in 6de editie van TL Hub Business Game

In België is de groep actief in voornamelijk drie domeinen: expeditie en forwarding, contractlogistiek en havenlogistiek. Hoewel in België eerder asset-light is beschikt ze er zeker wel over eigen mobiele assets ( zee- en binnenschepen , containers,trucks) die supplychainoplossingen mee ondersteunen. Decentraal dichtbij de klant, centraal waar het nodig is, maar steeds op maat en gestoeld op het partnership van de lange termijn.

Sinds maart vorig jaar is ze eigenaar van een terminal in Brussel. Deze Rhenus Terminal Brussels NV is gelegen in de voorhaven en heeft met de waterweg een grote troef voor duurzame invulling van transport en logistiek, van heinde en verre tot dichtbij de finale consument. Ook het spoor is een wissel op de toekomst. Recyclage is er een belangrijke activiteit binnen de circulaire economie.

De enige constante dezer dagen echter is dat er geen constanten meer zijn. Vlakbij deze grootstedelijke context zal men proactief nieuwe tendensen in het businessmodel dienen te integreren. Artificial Intelligence, urban mining, circular economy en ‘the building hub’,… het zijn slechts enkele begrippen die deel kunnen uitmaken van een recept voor de toekomst, met respect en oog voor slim en mobiel transport.

De brug slaan naar de academische wereld waar het jonge met logistiek doordrongen hart verwachtingsvol klopt voor wat komen gaat, vinden wij als bedrijf belangrijk! Met open vizier nemen we je mee in onze leefwereld om samen op tocht te gaan, naar anders en beter, naar verbinding, naar waar mensen het verschil blijven maken.

Rhenus Terminal Brussels zal met hun deelname aan de TL Hub Business Game studenten uit volgende Hogescholen/Universiteiten uitdagen: AP Hogeschool Antwerpen, Ephec, Haute Ecole Charlemagne, Haute Ecole de la Province de Liège, Haute École Francisco Ferrer, Haute École Louvain en Hainaut, HoGent, Howest, Odisee, Thomas More Kempen, Thomas More Mechelen, UAntwerpen en UC Leuven Limburg Campus Diepenbeek

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV