25 May 2023

Tailormade Logistics zet eerste elektrische vrachtwagens in

Tailormade Logistics, recent winnaar van de Green Truck Award, neemt vandaag de eerste elektrische vrachtwagens in gebruik. De eerste twee Volvo FM Electric worden ingezet bij de Business Unit Van Hove & Co voor last-mile vervoer binnen de Gentse Haven.

Tailormade Logistics zet eerste elektrische vrachtwagens in

“De aanschaf van elektrische trucks past binnen een bredere duurzaamheidsstrategie van Tailormade Logistics, waarbij niet enkel naar een reductie van de CO2-uitstoot per gereden km wordt gestreefd”, zegt TML COO Michael Meyers. “Het reduceren van de gereden kilometers en het verminderen van de CO2 uitstoot van onze operationele activiteiten zijn uiteraard belangrijk, maar enkel hierop focussen is niet voldoende. Wij zetten in op duurzaamheid op alle vlakken, een shift van wegvervoer naar multimodaal, HVO als alternatieve brandstof, zonnepanelen en laadpunten op onze logistieke sites, de elektrificatie van het bedrijfswagenpark, reduceren van afvalstromen en maximaal hergebruiken en recycleren. Daarnaast zetten we ook in op onze langdurige klantenrelaties die het mogelijk maken dergelijke projecten te realiseren en dit niet alleen op vlak van transport maar op elke schakel in de logistieke keten van onze klanten.”

Deze eerste twee elektrische vrachtwagens zullen worden ingezet om Volvo Truck cabines vanaf het spoorterminal in de haven volgens het ‘Just In Sequence’ principe naar de Volvo Trucks fabriek te brengen. Logischerwijze worden de voertuigen geleverd door Volvo Trucks. Frank Kimpe, Managing Director van Volvo Trucks Belgium overhandigde de sleutel officieel aan Frank Van Hove, Operations Manager van de Business Unit Van Hove & Co.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV