09 July 2019

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Het bedrijf Van Mieghem Logistics heeft de eer de eerste ‘Belgische’ exemplaren van de nieuwe Mercedes Actros geleverd te krijgen. Een deel van de nieuwe voertuigen zal worden gebruikt om ecocombi’s te vormen.

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Van Mieghem Logistics is een trouwe Mercedes-Benz-klant. Bij 90% van zijn vloot van 300 voertuigen prijkt een ster op het radiatorrooster. Het bedrijf uit Saintes staat ook bekend om zijn hang naar vernieuwing. Laurent Van Mieghem zit dus midden in de nieuwe Actros-generatie. “Die is inderdaad heel avant-gardistisch. De meest opvallende nieuwigheid zijn natuurlijk de MirrorCams. Die moeten zowel het verbruik verlagen als de veiligheid verhogen. Onze chauffeurs wachten vol ongeduld op deze ‘nieuwe vrachtwagen zonder achteruitkijkspiegels’. Ze zullen meer zaken kunnen zien op de schermen in de cabine dan ze ooit in hun spiegel hebben gezien. Laurent Van Mieghem heeft het ook over de nieuwe generatie Predictive Powertrain Control, waarvan de doeltreffendheid op alle transitwegen is verhoogd.

Bij de elf voertuigen die Van Mieghem Logistics heeft besteld, zien we drie 1942-trekkers en een 1948-trekker. Die zullen worden ingezet voor diverse pilootprojecten met ecocombi’s. We vermelden nog dat er ook een Actros 2533 L en een Arocs 2536 L zijn besteld.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV