09.07.2019

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Het bedrijf Van Mieghem Logistics heeft de eer de eerste ‘Belgische’ exemplaren van de nieuwe Mercedes Actros geleverd te krijgen. Een deel van de nieuwe voertuigen zal worden gebruikt om ecocombi’s te vormen.

Van Mieghem laat de eerste Actros zonder achteruitkijkspiegels leveren

Van Mieghem Logistics is een trouwe Mercedes-Benz-klant. Bij 90% van zijn vloot van 300 voertuigen prijkt een ster op het radiatorrooster. Het bedrijf uit Saintes staat ook bekend om zijn hang naar vernieuwing. Laurent Van Mieghem zit dus midden in de nieuwe Actros-generatie. “Die is inderdaad heel avant-gardistisch. De meest opvallende nieuwigheid zijn natuurlijk de MirrorCams. Die moeten zowel het verbruik verlagen als de veiligheid verhogen. Onze chauffeurs wachten vol ongeduld op deze ‘nieuwe vrachtwagen zonder achteruitkijkspiegels’. Ze zullen meer zaken kunnen zien op de schermen in de cabine dan ze ooit in hun spiegel hebben gezien. Laurent Van Mieghem heeft het ook over de nieuwe generatie Predictive Powertrain Control, waarvan de doeltreffendheid op alle transitwegen is verhoogd.

Bij de elf voertuigen die Van Mieghem Logistics heeft besteld, zien we drie 1942-trekkers en een 1948-trekker. Die zullen worden ingezet voor diverse pilootprojecten met ecocombi’s. We vermelden nog dat er ook een Actros 2533 L en een Arocs 2536 L zijn besteld.

Recentste nieuws

16.09

Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

Lineas zal de capaciteit van haar treinen verdubbelen van en naar de haven van Antwerpen. Het doel is om het wegverkeer (een beetje) terug te dringen vanaf het begin van de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Lees meer

09.09

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

Wat is logistiek? Nadat volgens Hanne tal van cursussen er nog steeds niet in geslaagd waren een simpel antwoord hierop te geven, kwam een observatie van een klasgenoot als een openbaring.

Lees meer

27.08

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV