03 March 2020

Vier tips om uw kansen voor een job in Transport & Logistiek te verhogen

Op zoek naar een nieuwe job? Wil je opgemerkt worden door werkgevers en je onderscheiden van de massa? Met deze vier tips kunnen we je helpen om het meeste uit uw zoektocht naar een job te halen.

Vier tips om uw kansen voor een job in Transport & Logistiek te verhogen

Oog voor detail

We zullen de wereld niet veranderen: de eerste indruk telt. Vaak. Nog meer online, waar recruiters slechts aan de hand van een eerste indruk kunnen bepalen of ze je misschien zullen contacteren. Werk dus aan je online presentatie: zorg voor een goede profielfoto, waarin je netjes, goed gekleed, professioneel bent. Verfraai uw CV, gebruik online beschikbare tools waarmee u het ontwerp van uw CV kunt aanpassen, in plaats van een eenvoudige lege Word-pagina als achtergrond. Maar pas op, blijf bescheiden, overdrijf niet: zoek dat “iets”, dat misschien een eenvoudig detail kan zijn, dat ziel geeft aan je CV waardoor deze aantrekkelijker is voor recruiters.

Laat zien dat je het wilt

Om interessant te zijn, moet je geïnteresseerd zijn: laat zien dat je interesse hebt in wat je doet en dat je in jezelf investeert. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs in de professionele context te gebeuren. Als je lid bent of bent geweest van een vereniging, meld dit dan in je profiel; als je projecten buiten het werk hebt gerealiseerd, presenteer ze; heb je sportvaardigheden, vermeld ze dan. Laat zien dat je het wilt, zowel in je professionele als privéleven. Eenmaal gelanceerd, houdt niets je tegen. Leg uit waarom je wil werken in het domein waarvoor je solliciteert, wat u motiveert en wat u denkt te kunnen bijdragen. Laat zien dat je hierover hebt nagedacht en dat je het verschil zal maken als je aangeworven wordt.

Neem initiatief

Het heeft geen zin om te wachten totdat de recruiters naar jou komen: wees proactief. Doe je eigen onderzoek naar welke bedrijven je kunnen interesseren, bestudeer ze en stuur ze je sollicitatie. Een spontane sollicitatie van goede kwaliteit zal in je voordeel spelen en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf, zonder dat u ertoe gedwongen of aangemoedigd bent. Als je de wil hebt, maar geen idee hebt hoe je een spontane sollicitatie moet schrijven, zijn er veel voorbeelden online beschikbaar om je te helpen. Voeg in uw sollicitatiedossier voorbeelden toe van je werk waarop je trots bent. Zo krijgen recruiters een beter beeld van je vaardigheden en binnen welke domeinen je gewerkt hebt.

Kleine tips

Er zijn verschillende “tips” om de aandacht van recruiters te trekken. Kies of introduceer in je presentatie trefwoorden die betrekking hebben op de functie waarvoor je solliciteert en zet ze in het vetgedrukt om zo de aandacht van de recruiters hierop te vestigen. Klasseer uw professionele ervaringen in anti-chronologische volgorde (van de meeste recente tot de oudste): hiermee win je leesbaarheid. Geef aan voor welke functie je solliciteert. Raak geïnspireerd door anderen: door profielen van professionals die al enkele jaren aan het werk zijn in een bepaalde functie, en gebruik hieruit de elementen die je aandacht trekken en die het meest relevant lijken voor je eigen presentatie. Laatste tip: vraag aan je voormalige werkgever(s) om een aanbevelingsbrief te schrijven om extra gewicht te gooien in de wervingsschaal.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV