14 June 2021

Wervingsintenties nemen toe

ManpowerGroup heeft zopas zijn driemaandelijkse werkgelegenheidsbarometer voor België gepubliceerd, en de trend is duidelijk: werkgevers in de sector ‘Transport & Logistiek’ verwachten in het derde kwartaal van 2021 sneller personeel aan te werven.

Wervingsintenties nemen toe

De Nettotewerkstellingsprognose staat nu op +10, een verbetering met 8 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en 10 punten sterker dan in dezelfde periode van 2020. 55% van de ondervraagde werkgevers verwacht dat het aanwervingstempo in hun organisatie tegen eind januari 2022 zal zijn teruggekeerd tot het niveau van voor de pandemie (hoewel 18% denkt dat dit nooit zal gebeuren). De belangrijkste klanten van het wegvervoer zijn nog optimistischer, met een Nettotewerkstellingsprognose van +24 in de bouwsector, +20 in de be- en verwerkende industrie (een hoogtepunt in 12 jaar!) en +16 in de sector ‘overige verwerkende industrie’.

Deze situatie toont eens te meer aan hoe moeilijk het is om de juiste profielen te vinden, in die mate zelfs dat het tekort aan talent niveaus bereikt die ManpowerGroup in 15 jaar niet heeft gezien: 83% van de ondervraagde Belgische werkgevers zegt moeite te hebben om hun vacatures in te vullen, met een piek van 91% in Wallonië. De functies Techniek en Logistiek staan bovenaan de lijst van meest gezochte profielen.

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV