19.08.2019

Caterpillar zoekt werknemers – en werkneemsters!

Het is binnenkort 100 jaar geleden dat Caterpillar Inc, opgericht in 1925, zijn rupsen op onze straten en onze bouwwerven losliet. Vandaag houden meer dan 10.800 ingenieurs en 360 PhD’s zich, waar nodig, bezig met het herstellen of het bouwen van de wereld. Een cijfer dat vandaag echter onvoldoende is.

Caterpillar zoekt werknemers – en werkneemsters!

Het is niet dat Caterpillar niet op zoek is naar jong talent, maar het is duidelijk dat het aantal afgestudeerden in de STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering & Mathematics) afneemt. Net dit zijn de profielen die cruciaal zijn voor het Caterpillar team.

Caterpillar is altijd meegegaan met de tijd: het is dan ook nog alarmerender dat, na statistisch onderzoek, de industriële groep vaststelde dat het aantal vrouwelijke STEMinisten aanzienlijk laag is. In 2014 wenste slechts 8% van de ingeschreven vrouwen aan de universiteit zich specialiseren in een STEM-discipline. Van deze groep besloot een aantal het programma niet voort te zetten of om in deze discipline carrière te maken.

Volgens Caterpillar is het tekort aan vrouwelijke interesse in STEM-disciplines te wijten aan het gebrek aan informatie in scholen over de mogelijke carrières die hieruit kunnen voortkomen. Een leegte waar Caterpillar naar streeft om op te vullen door informatiesessies te houden in scholen en via het ondersteunen van het Girl Up initiatief van de United Nations Foundation. Dit initiatief beoogt de verdediging van de gendergelijkheid en het plaatsen van vrouwen in dominante bedrijfsposities.

Ten slotte betekent werken bij Caterpillar niet dat u stopt met leren: de Caterpillar Foundation heeft als doel haar werknemers continu competenties, die noodzakelijk zijn om te slagen en het werk intuïtiever en aangenamer te maken, aan te leren.

Geïnteresseerd? Caterpillar Distribution Services Europe werft aan! Volg de link voor meer informatie: https://www.tl-hub.be/nl/jobs/caterpillar-distribution-services-europe-bvba/operations-supervisor

Recentste nieuws

16.09

Lineas verdubbelt frequentie van haar ‘Oosterweeltreinen’

Lineas zal de capaciteit van haar treinen verdubbelen van en naar de haven van Antwerpen. Het doel is om het wegverkeer (een beetje) terug te dringen vanaf het begin van de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Lees meer

09.09

Hanne over het leven als Warehouse Supervisor

Wat is logistiek? Nadat volgens Hanne tal van cursussen er nog steeds niet in geslaagd waren een simpel antwoord hierop te geven, kwam een observatie van een klasgenoot als een openbaring.

Lees meer

27.08

Ondanks handelsoorlog noteert Maersk betere cijfers

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is in volle gang. Dit belet Maersk echter niet om zijn cijfers, grotendeels, te zien stijgen in het tweede kwartaal.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV