19.02.2018

Innovatie bij logistieke bedrijven: H.Essers, DB Schenker en DACHSER - Deel 2

Innovatie bij logistieke bedrijven: H.Essers, DB Schenker en DACHSER - Deel 2

Opnieuw ging TL Hub op zoek naar enkele projecten, aanpassingen, veranderingen, engagementen… die logistieke bedrijven doorvoerden. Ook dit keer verdiepten we ons in het nieuws van drie topbedrijven. Wil jij graag weten welke opmerkelijke realisaties H.Essers, DB Schenker en DACHSER verwezenlijkten? Lees dan zeker dit artikel!

Een eerste bedrijf dat steeds naar vernieuwing streeft, is H.Essers. Zij plaatsten een nieuw verpakkingsmachine, de Automated Document Inserter (ADI), in het magazijn gelegen te Courcelles. In tegenstelling tot de Automated Document Applicator (ADA), die de documenten aan de buitenzijde bevestigde, worden documenten nu automatisch in de verzendkartons geplaatst. Dat het gebruik van de ADI voor meer efficiëntie en kwaliteit van het proces zorgt, is een eerste voordeel en ook meteen de hoofdreden voor de implementatie. Een tweede voordeel is dat er per uur 400 tot 450 documenten geprint kunnen worden. Fouten maken is menselijk, maar vaak veroorzaken die fouten ook hoge kosten. De ADI is de ideale oplossing om die fouten en bijkomstige kosten te vermijden. Het controlesysteem verzekert namelijk dat de documenten steeds in de juiste verpakking terecht komen. Vervolgens dienen bedrijven ook steeds meer en meer op trends in te spelen om aantrekkelijke aanbieders te blijven. Een van die trends is het expediëren van de kleinst mogelijke verpakkingen via e-commerce. Via het vouwmechanisme zorgt de ADI ervoor dat de documenten steeds in die kleine verpakkingen passen.

Daarnaast hecht ook DB Schenker veel belang aan innovatieve veranderingen. Tijdens de toonaangevende internationale vakbeurs Transport Logistic stelden DB Schenker en DB Cargo innovaties tentoon. Tijdens de beurs wilden zij de bezoekers aantonen hoe de toekomst van de digitale logistiek eruit zal zien. De bezoekers verkregen een schat aan informatie doordat zowel visuele als praktische exposities ter beschikking gesteld werden. Zo ontdekten de klanten het gebruik van robots om de geautomatiseerde warehouses draaiende te houden. Andere vernieuwingen zijn de intelligente containers en het gebruik van mobiele apparaten die het beheer en de bezettingsgraad van goederenvervoer over weg en per spoor verbeteren. Daarnaast stelden zij ook hun nieuwe platform Drive4Schenker voor. De gebruikers van het platform kunnen hun bestellingen in real-time volgen dankzij het handige online systeem. Bovendien worden vrachtwagenchauffeurs rechtstreeks met hun vracht verbonden. Ten slotte kunnen partners ook meteen achterhalen waar er nog vracht dient opgehaald te worden en zo kunnen zij ook onmiddellijk hun reservecapaciteit aanvullen. Verder presenteerde DB Schenker ook innovatieve technologieën zoals volledig geautomatiseerde e-commerce oplossingen met behulp van zelfsturende robots.

 

Vervolgens kozen we ervoor om DACHSER in de kijker te zetten omwille van zijn DACHSER Education programma. Tijdens dat programma maken stagiairs kennis met alle takken van het bedrijf en zo kunnen zij hun vaardigheden in realistische omstandigheden verwerven. Vera Weidemann, hoofd van Corporate HR, vermeldt dat zij kwalitatief hoogwaardige trainingen aanbieden om zo het talent te stimuleren, kennis door te geven en expertise te bevorderen. DACHSER liet in Duitsland 645 stagiairs en studenten hun stage of opleiding starten en werkt daarvoor nauw samen met verscheidene onderwijsinstellingen om zowel studenten als werkzoekenden warm te maken voor een job in de logistiek.
Zoals jullie in een van onze voorgaande nieuwsartikels ‘Tekort in de Vlaamse logistieke sector’ konden lezen, is er een tekort aan logistieke werknemers op de arbeidsmarkt. Het DACHSER Education programma zou dat tekort kunnen opvullen, omdat er veel nadruk gelegd wordt op het intern vervullen van de vacatures. Ook in België werkt DACHSER samen met verschillende scholen en bieden zij verscheidene stageplaatsen aan.

Streeft jouw bedrijf ook steeds naar vernieuwing en wil je die innovatie nog eens extra in de kijker zetten? Neem dan zeker contact op met TL Hub, zodat ook wij meer informatie omtrent jouw realisatie kunnen verspreiden.

Recentste nieuws

17.09

Hoe risico’s en opportuniteiten van klimaatverandering integreren in het supply chain management?

Het is essentieel voor bedrijven om het geheel van risico’s van klimaatverandering te begrijpen. Er moet niet enkel rekening gehouden worden met de manier waarop fysieke oorzaken (natuurrampen) de infrastructuren beïnvloeden, maar ook met de maatregelen waaraan de ...

Lees meer

11.09

Gefco daagt logistieke studenten uit met een operationele & marketing case

Voor het vierde opeenvolgende jaar confronteert de TL Hub Business Game Belgische studenten in logistiek en supply chain met een concrete casestudie. Na Coca-Cola European Partners, H.Essers en Decathlon is het dit jaar de beurt aan GEFCO om een orginele case vo ...

Lees meer

04.09

Recente vrachtgegevens kondigen alarmerende vertraging van de wereldhandel aan

De crisis van 2009 werd voorafgegaan door de duizelingwekkende daling van de vrachttarieven. Staan we nu opnieuw aan de vooravond van een nieuwe crash? Velen denken van wel en deze vertraging bevestigt enkel de vrees. Volgens Goldman Freight Data begon de vertra ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV