19.02.2018

Innovatie bij logistieke bedrijven: H.Essers, DB Schenker en DACHSER - Deel 2

Innovatie bij logistieke bedrijven: H.Essers, DB Schenker en DACHSER - Deel 2

Opnieuw ging TL Hub op zoek naar enkele projecten, aanpassingen, veranderingen, engagementen… die logistieke bedrijven doorvoerden. Ook dit keer verdiepten we ons in het nieuws van drie topbedrijven. Wil jij graag weten welke opmerkelijke realisaties H.Essers, DB Schenker en DACHSER verwezenlijkten? Lees dan zeker dit artikel!

Een eerste bedrijf dat steeds naar vernieuwing streeft, is H.Essers. Zij plaatsten een nieuw verpakkingsmachine, de Automated Document Inserter (ADI), in het magazijn gelegen te Courcelles. In tegenstelling tot de Automated Document Applicator (ADA), die de documenten aan de buitenzijde bevestigde, worden documenten nu automatisch in de verzendkartons geplaatst. Dat het gebruik van de ADI voor meer efficiëntie en kwaliteit van het proces zorgt, is een eerste voordeel en ook meteen de hoofdreden voor de implementatie. Een tweede voordeel is dat er per uur 400 tot 450 documenten geprint kunnen worden. Fouten maken is menselijk, maar vaak veroorzaken die fouten ook hoge kosten. De ADI is de ideale oplossing om die fouten en bijkomstige kosten te vermijden. Het controlesysteem verzekert namelijk dat de documenten steeds in de juiste verpakking terecht komen. Vervolgens dienen bedrijven ook steeds meer en meer op trends in te spelen om aantrekkelijke aanbieders te blijven. Een van die trends is het expediëren van de kleinst mogelijke verpakkingen via e-commerce. Via het vouwmechanisme zorgt de ADI ervoor dat de documenten steeds in die kleine verpakkingen passen.

Daarnaast hecht ook DB Schenker veel belang aan innovatieve veranderingen. Tijdens de toonaangevende internationale vakbeurs Transport Logistic stelden DB Schenker en DB Cargo innovaties tentoon. Tijdens de beurs wilden zij de bezoekers aantonen hoe de toekomst van de digitale logistiek eruit zal zien. De bezoekers verkregen een schat aan informatie doordat zowel visuele als praktische exposities ter beschikking gesteld werden. Zo ontdekten de klanten het gebruik van robots om de geautomatiseerde warehouses draaiende te houden. Andere vernieuwingen zijn de intelligente containers en het gebruik van mobiele apparaten die het beheer en de bezettingsgraad van goederenvervoer over weg en per spoor verbeteren. Daarnaast stelden zij ook hun nieuwe platform Drive4Schenker voor. De gebruikers van het platform kunnen hun bestellingen in real-time volgen dankzij het handige online systeem. Bovendien worden vrachtwagenchauffeurs rechtstreeks met hun vracht verbonden. Ten slotte kunnen partners ook meteen achterhalen waar er nog vracht dient opgehaald te worden en zo kunnen zij ook onmiddellijk hun reservecapaciteit aanvullen. Verder presenteerde DB Schenker ook innovatieve technologieën zoals volledig geautomatiseerde e-commerce oplossingen met behulp van zelfsturende robots.

 

Vervolgens kozen we ervoor om DACHSER in de kijker te zetten omwille van zijn DACHSER Education programma. Tijdens dat programma maken stagiairs kennis met alle takken van het bedrijf en zo kunnen zij hun vaardigheden in realistische omstandigheden verwerven. Vera Weidemann, hoofd van Corporate HR, vermeldt dat zij kwalitatief hoogwaardige trainingen aanbieden om zo het talent te stimuleren, kennis door te geven en expertise te bevorderen. DACHSER liet in Duitsland 645 stagiairs en studenten hun stage of opleiding starten en werkt daarvoor nauw samen met verscheidene onderwijsinstellingen om zowel studenten als werkzoekenden warm te maken voor een job in de logistiek.
Zoals jullie in een van onze voorgaande nieuwsartikels ‘Tekort in de Vlaamse logistieke sector’ konden lezen, is er een tekort aan logistieke werknemers op de arbeidsmarkt. Het DACHSER Education programma zou dat tekort kunnen opvullen, omdat er veel nadruk gelegd wordt op het intern vervullen van de vacatures. Ook in België werkt DACHSER samen met verschillende scholen en bieden zij verscheidene stageplaatsen aan.

Streeft jouw bedrijf ook steeds naar vernieuwing en wil je die innovatie nog eens extra in de kijker zetten? Neem dan zeker contact op met TL Hub, zodat ook wij meer informatie omtrent jouw realisatie kunnen verspreiden.

Recentste nieuws

12.03

DHL lanceert Global Trade barometer

DHL, de wereldwijde leverancier van express en logistieke diensten, heeft onlangs een nieuwe indicator gelanceerd die de huidige en toekomstige toestand van de wereldhandel kan meten. Deze Global Trade barometer werd gecreëerd in samenwerking met Accenture en zal e ...

Lees meer

05.03

Supply Chain: welke rol speelt de blockchain?

De voorbije maanden heeft iedereen ergens wel al eens over de blockchain gehoord. Tegenwoordig wekt dit systeem voor de overdracht van informatie een ongekend enthousiasme en kan dit toepassingen in bedrijven gaan transformeren. Toch gebruiken maar weinig mensen de ...

Lees meer

27.02

Top 10 maritieme expediteurs wereldwijd

Hieronder kunt u het klassement vinden van de grootste maritieme expediteurs op globaal niveau. De rangschikking is gebaseerd op het containervolume (in TEU, twenty-foot equivalent unit) van 2016. Deze infografie werd gepubliceerd door Cutter Maritime. Kuehne ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV