30 June 2020

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Weerts Logistics Parks en Kuehne+Nagel organiseerden vandaag een ‘groundbreaking ceremony’ bij de start van de bouw van het nieuwe EDC dat Kuehne+Nagel tegen oktober 2020 in gebruik neemt. In de eerste fase van dit project neemt de Zwitserse logistieker 30.000 m² opslagruimte in.

Kuehne+Nagel schetst zijn investering in Tessenderlo

Kuehne+Nagel heeft een lange-termijn huurovereenkomst met Weerts Logistics Park gesloten en zal in de eerste fase een EMEA distributiecentrum en een innovatiecentrum vestigen. Dit biedt een potentieel voor 350 nieuwe jobs. In een tweede fase kan het gebouw met nog eens 45.000 m² worden uitgebreid, wat de totale werkgelegenheid tot 600 jobs zou brengen. In totaal investeert Weerts Logistics Parks (de vastgoedtak van Weerts Group) 61 miljoen euro in het project.

Tobias Jerschke, Managing Director van Kuehne+Nagel BeLux legt uit: ”Wij zien provincie Limburg als een zeer strategische locatie van waaruit wij alle consumenten in Europa vlot kunnen bedienen. De uitstekende infrastructuur en multimodale connectiviteit van deze regio is uitermate geschikt voor onze verdere expansieplannen. De nabijheid van de binnenvaartterminals van BCTN zijn dan ook een absolute troef die ons zeker zal helpen om de doelstellingen van onze Net Zero carbon Strategie te behalen.”

Alle vacatures bij Kuehne + Nagel

Regio

Zoek een job
per regio

Zoek nu
Categorie

Zoek een job
per categorie

Zoek nu
Creëer uw CV

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV