28.01.2019

Ook Amazon test leveringssysteem met robotjes

Amazon heeft een volledig elektrisch leveringsrobot ontwikkeld, de Amazon Scout. Deze is is ontworpen om pakketten autonoom tot bij de klanten te brengen.

Ook Amazon test leveringssysteem met robotjes

Zes van deze rijdende robotjes worden sinds gisteren in nabij Seattle, getest. Al lijken ze clones van de Letse Starship, zijn ze door Amazon zelf ontwikkeld en gemaakt, zegt Sean Scott, vice president van Amazon Scout, in een blog.

Klanten in een buitenwijk van Seattle – waar Amazon zijn hoofdkwartier heeft – bestellen zoals ze dat normaal doen en hun pakketten worden ofwel geleverd door een bezorger, ofwel door een robotje. “We beginnen met zes Scouts die van maandag tot en met vrijdag, overdag worden ingezet. De apparaten volgen autonoom hun leveringsroute aan wandeltempo, maar zullen in de beginfase van de test begeleid worden door een werknemer”, legt Scott uit.

Volgens Scott is de Scout ontwikkeld in Amazons’ onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium in Seattle. Het robotje lijkt echter als twee druppels water op de bezorgrobot die Starship Technologies ontwikkelde, het bedrijf dat de voormalige eigenaars van Skype, Janus Friis en Ahti Heinla, vijf jaar geleden oprichtten. Dat staat al heel ver in deze technologie. Ze wordt al in meerdere steden in pre-commerciële toepassingen ingezet. Zo worden 25 Starships sinds kort op de campus van de Fairfax-universiteit door Sodexo gebruikt om pizza’s, koffie en andere voedingswaren aan studenten te leveren.

Dat Amazon een eigen bezorgrobotje ontwikkelde, is geen toeval. Die technologie is veel gemakkelijker toe te passen dan bijvoorbeeld de gehypte drones. Zo verwacht het McKinsey Institute dat autonome robotjes zoals de Scout, de Starship en andere gelijkaardige toestellen tegen 2025 tot 85% van de last mile op zich zullen nemen.

Recentste nieuws

19.08

Caterpillar zoekt werknemers – en werkneemsters!

Het is binnenkort 100 jaar geleden dat Caterpillar Inc, opgericht in 1925, zijn rupsen op onze straten en onze bouwwerven losliet. Vandaag houden meer dan 10.800 ingenieurs en 360 PhD’s zich, waar nodig, bezig met het herstellen of het bouwen van de wereld. Een cijfer dat vandaag echter onvoldoende is.

Lees meer

12.08

Colruyt Group pleit voor hernieuwbare energie

In een tijd waar de opwerking van de aarde onze samenleving bedreigt, worden grote projecten opgezet om de toekomst van de toekomstige generaties te waarborgen. Ook Colruyt Group wenst hier een stem in te zijn met het accent op hernieuwbare energiebronnen.

Lees meer

05.08

T&L 2019: een nieuwe hall én een 100% Transport & Logistieke Job Day

Het salon Transport & Logistics 2019 dat door Easyfairs wordt georganiseerd, zal als eerste van de vergrote Antwerp Expo kunnen gebruikmaken. Er wordt immers een nieuwe hall bijgebouwd.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV