28.01.2019

Ook Amazon test leveringssysteem met robotjes

Amazon heeft een volledig elektrisch leveringsrobot ontwikkeld, de Amazon Scout. Deze is is ontworpen om pakketten autonoom tot bij de klanten te brengen.

Ook Amazon test leveringssysteem met robotjes

Zes van deze rijdende robotjes worden sinds gisteren in nabij Seattle, getest. Al lijken ze clones van de Letse Starship, zijn ze door Amazon zelf ontwikkeld en gemaakt, zegt Sean Scott, vice president van Amazon Scout, in een blog.

Klanten in een buitenwijk van Seattle – waar Amazon zijn hoofdkwartier heeft – bestellen zoals ze dat normaal doen en hun pakketten worden ofwel geleverd door een bezorger, ofwel door een robotje. “We beginnen met zes Scouts die van maandag tot en met vrijdag, overdag worden ingezet. De apparaten volgen autonoom hun leveringsroute aan wandeltempo, maar zullen in de beginfase van de test begeleid worden door een werknemer”, legt Scott uit.

Volgens Scott is de Scout ontwikkeld in Amazons’ onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium in Seattle. Het robotje lijkt echter als twee druppels water op de bezorgrobot die Starship Technologies ontwikkelde, het bedrijf dat de voormalige eigenaars van Skype, Janus Friis en Ahti Heinla, vijf jaar geleden oprichtten. Dat staat al heel ver in deze technologie. Ze wordt al in meerdere steden in pre-commerciële toepassingen ingezet. Zo worden 25 Starships sinds kort op de campus van de Fairfax-universiteit door Sodexo gebruikt om pizza’s, koffie en andere voedingswaren aan studenten te leveren.

Dat Amazon een eigen bezorgrobotje ontwikkelde, is geen toeval. Die technologie is veel gemakkelijker toe te passen dan bijvoorbeeld de gehypte drones. Zo verwacht het McKinsey Institute dat autonome robotjes zoals de Scout, de Starship en andere gelijkaardige toestellen tegen 2025 tot 85% van de last mile op zich zullen nemen.

Recentste nieuws

12.04

TDL Group investeert 8 miljoen euro in mensen en materieel

De Limburgse logistieke dienstverlener TDL Group, onlangs verkozen tot Logistics Employer of the Year 2019, zal 8 miljoen euro investeren in human ressources en materiële middelen.

Lees meer

08.04

Kuehne + Nagel partner voor de TL Hub Business Game 2019

Ieder jaar organiseert TL Hub de TL Hub Business Game in samenwerking met één van zijn partners. Voor de editie van 2019 is het de beurt aan Kuehne + Nagel.

Lees meer

01.04

DHL krijgt eerste BE-GATE vergunning om cross-border e-commerce te versnellen

BE-GATE is een systeem dat Douane en Accijnzen ontwikkelde om de douanevrijgave van cross-border e-commerce zendingen te versnellen. Hierdoor geraken in- en uitgevoerde goederen sneller tot de consument. Via de luchthaven van Zaventem transiteren gemiddeld 250.0 ...

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV