08.01.2019

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens de driemaandelijkse ManpowerGroup Barometer "zou de aanwervingsactiviteit zich in de loop van het 1ste kwartaal van 2019 moeten verderzetten. Dat blijkt uit de antwoorden van de 752 Belgische werkgevers die eind oktober door ManpowerGroup werden ondervraagd.

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens die barometer verwacht 8% van die 752 werkgevers dat ze hun personeelsbestand tegen eind maart zullen kunnen uitbreiden, terwijl slechts 3% voorziet te moeten inkrimpen. Dat is hetzelfde percentage van het vorige kwartaal en een verbetering van 3 punten ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. En wat nog beter is: het totaal is voor het 7de kwartaal op rij positief. Toch blijft Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, voorzichtig: "De onzekerheid die voortkomt uit de geopolitieke context zou die optimistische vooruitzichten wel eens snel weer op losse schroeven kunnen zetten, of het nu gaat over de evolutie van de politieke situatie in België, de uitkomst van de Brexit of het economische klimaat in het algemeen."

Maar intussen zijn de verwachtingen in de tien ondervraagde sectoren dus positief. In de transport- en logistieke sector komt, tussen het aantal werkgevers dat voorziet aan te werven en zij die vrezen er te moeten ontslaan, een positief percentage van +7 naar voor. En de bouwsector vertoont zelfs een differentiaal van +9. Maar de meest optimistische verwachtingen vinden we in de sector van de winningsindustrieën terug (+12).

Recentste nieuws

13.03

Best of Wallonia 2019 verenigt het kruim van de transport en logistieke sector in Namen

Het gloednieuwe event Best of Wallonia maakt op 28 mei 2019 van Namen de logistieke hoofdstad van Wallonië. Het networking platform presenteert zich als een nieuwe genre van een vakbeurs, waarbij informatie en netwerking gecombineerd worden. Het B2B-event legt de focus op Waalse ondernemingen, loonaanbiedingen, internationale uitstraling en een conferentie op hoog niveau.

Lees meer

06.03

Artsen Zonder Grenzen België heeft supply chain-profielen nodig.

De constructie van een ziekenhuis met 150 bedden in geprefabriceerde materialen, het opzetten van een vaccinatiecampagne voor 100.000 mensen in een paar weken tijd, het leveren van noodhulp na een humanitaire ramp in slechts enkele dagen: logistiek en bevoorrading zijn essentieel voor het functioneren van Artsen Zonder Grenzen. Toch weten nog niet genoeg supply chain-specialisten dat de organisatie hen nodig heeft.

Lees meer

01.03

TDL Group wint de Logistics Employer of the Year 2019

TDL Group (Houthalen) heeft de prijs van Logistics Employer of the Year 2019 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Van Moer Logistics en Dachser eindigden als tweede en derde.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV