08.01.2019

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens de driemaandelijkse ManpowerGroup Barometer "zou de aanwervingsactiviteit zich in de loop van het 1ste kwartaal van 2019 moeten verderzetten. Dat blijkt uit de antwoorden van de 752 Belgische werkgevers die eind oktober door ManpowerGroup werden ondervraagd.

Werkgelegenheidsvooruitzichten: optimisme troef

Volgens die barometer verwacht 8% van die 752 werkgevers dat ze hun personeelsbestand tegen eind maart zullen kunnen uitbreiden, terwijl slechts 3% voorziet te moeten inkrimpen. Dat is hetzelfde percentage van het vorige kwartaal en een verbetering van 3 punten ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. En wat nog beter is: het totaal is voor het 7de kwartaal op rij positief. Toch blijft Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, voorzichtig: "De onzekerheid die voortkomt uit de geopolitieke context zou die optimistische vooruitzichten wel eens snel weer op losse schroeven kunnen zetten, of het nu gaat over de evolutie van de politieke situatie in België, de uitkomst van de Brexit of het economische klimaat in het algemeen."

Maar intussen zijn de verwachtingen in de tien ondervraagde sectoren dus positief. In de transport- en logistieke sector komt, tussen het aantal werkgevers dat voorziet aan te werven en zij die vrezen er te moeten ontslaan, een positief percentage van +7 naar voor. En de bouwsector vertoont zelfs een differentiaal van +9. Maar de meest optimistische verwachtingen vinden we in de sector van de winningsindustrieën terug (+12).

Recentste nieuws

14.06

Deelnemers TL Hub Business Game by Kuehne+Nagel zijn gekend

Komend academiejaar vindt de vijfde editie van de TL Hub Business Game plaats. Dit jaar wordt de TL Hub Business Game, een wedstrijd gericht op studenten (bachelor en master) die zich specialiseren in logistiek, transport of supply chain, ondersteund door Kuehne+Nagel.

Lees meer

11.06

Skechers EDC, Spadel, Fockedey en Sud-Fresh ontvangen een Lean & Green Star

Tijdens het event Best of Wallonia en de Algemene Vergadering van Logistics in Wallonia hebben vier Waalse bedrijven hun Lean & Green Star ontvangen. Deze prijs erkent hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer

04.06

Totaal succes voor de eerste Job Day

De eerste editie van het event Best of Wallonia eindigde gisteravond met een grote glimlach. Die van de winnaars van de Gazellen Transport & Logistics Wallonië, maar ook die van de twee organisatoren.

Lees meer

Meer nieuws

Zoek een job
per regio

Zoek nu

Zoek een job
per categorie

Zoek nu

Word gevonden door topbedrijven

Creëer uw CV